14 Feb. 2017

Pregatirea tenului pentru sezonul rece

Indiferent de anotimp tenul dumneavoastra are nevoie de ingrijire speciala. Odata cu schimbarea sezonului pielea trece si ea prin niste etape de acomodare cu noile conditii de vreme.

Pe timpul verii pielea noastra este expusa soarelui, caldurii, transpiratiei care pot deteriora pielea. Acum insa ca vara a trecut si s-a instalat sezonul rece avem nevoie de un plan de actiune pentru toamna ca sa putem intampina frigul stralucind.

Toamna este un sezon in care pielea trebuie ajutata sa se regenereze dupa excesele solare din timpul verii pentru a fi, apoi, pregatita sa faca fata gerului. Este un anotimp in care puteti incepe tratamentele laser sau cele de peeling, lunile de toamna si iarna fiind cele mai recomandate pentru a intineri pielea, pentru ca scade intensitatea radiatiei ultraviolete si riscul de hiperpigmentari este redus. Mergeti la un consult dermatologic si aflati cum puteti ajuta pielea sa se regenereze dupa sezonul estival!

Toamna bronzul dispare, iar tenul are nevoie de masuri atente de ingrijire prin care sa isi recapete elasticitatea si stralucirea. Chiar daca soarele nu mai are aceeasi intensitate si in acest sezon este nevoie de protectie solara si produse dermatocosmetice adaptate fiecarui tip de ten. Ce afectiuni tratam incepand din toamna: rozaceea cu tratamente laser, petele pigmentare cu laser sau peeling chimic, keratoze seboreice, papiloame prin crioterapie sau chiuretare.

De asemenea este cel mai bun moment pentru inceperea unei epilari definitive pentru pilozitatea in exces, avand in vedere ca sedintele de epilare se efectueaza la interval de 4-6 saptamani. Sunt necesare 6-8 sedinte, astfel incat daca tratamentul se incepe in aceasta perioada se termina pana primavara viitoare.

Toamna este, de asemenea, cel mai bun moment sa mergeti cu alunitele la control. Asa puteti afla ce efect au avut razele soarelui asupra lor, sa le verificati dimensiunea si caracteristicile prin dermatoscopie.