Servicii / Chirurgie Plastica / Blefaroplastie

Blefaroplastie

 

Blefaroplastia este interventia chirurgicala ce are ca scop corectarea pleoapelor cazute, a formei si pozitiei pleoapelor ce pot apare deformate din diferite cauze:

  • Excesul de piele constitutional sau datorat edemelor repetate
  • Blefaroplastie Cluj Napoca - Operatii Pleoape Cazute Cluj Excesul grasimii intraorbitare si proeminenta ei
  • Sept intraorbitar lax Muschiul ridicator al pleoapei superioare slab
  • Ptoza frontala si sparancenoasa „apasa” pe pleoapa superioara
Interventii Chirurgicale Pleoape

Blefaroplastia este interventia chirurgicala prin care se reda aspectul natural, tineresc al pleoapelor, prin indepartarea excesului de piele si a pungilor cu grasime cara au aparut in timp la nivelul pleoapelor.

În ceea ce priveste pungile de sub ochi, ele reprezinta de obicei o mostenire genetica. În mod frecvent, atât femeile cât si barbatii sunt afectati în egala masura. Reasezarea tegumentului pleoapelor superioare si îndepartarea pungilor de sub ochi întineresc vizibil orice pacient.

Daca pleoapele usor cazute pot fi atractive în tinerete, mai târziu însa pot deveni o adevarata problema cosmetica. Ele sunt in principal rezultatul unei scaderi a tonusului musculaturii si tesutului conjunctiv apartinând pleoapei superioare, astfel ca tesutul adipos din interiorul orbitei este împins în jos. La aceasta se adauga si un exces cutanat, pleoapa superioara apare grea si îngrosata.

În mod asemanator, la nivelul pleoapei inferioare, datorita tesutului adipos proeminent, care în anumite zone face ca sacul conjunctival si muschiul orbicular sa bombeze, pot apare pungile.

Pentru ptoza pleoapelor superioare, interventia se efectueaza de obicei sub anestezie locala si dureaza cam o ora. Extrem de rar pot apare postoperator hematoame. Linia de incizie va fi situata într-o cuta a pielii, iar cicatricea este foarte greu de observat.

În cazul pungilor pleoapelor inferioare, incizia se face sub linia genelor, astfel încât nici acolo cicatricea nu va fi vizibila.

Ca si interventie în sine, blefaroplastia inseamna îndepartarea unei portiuni din piele, aflata in exces si din sacul de grasime proeminent.

Pentru corectia excesului cutanat minim spre moderat se poate folosi peelingul cu laser CO2 cu rezultate excelente.

Descopera promotiile noastre!

Fii la curent cu ofertele noastre!