Servicii / Chirurgie Plastica / Ginecomastie
Ginecomastia

Ginecomastie (cresterea în volum a sânilor la barbati)

Fenomenul poate fi observat la adolescenti si la adulti, deopotriva. Daca în primul caz, afectiunea este temporara, în cel de al doilea, cresterea si lasarea sânilor este cronica, fiind cauzata de un dezechilibru hormonal, fluctuatii în greutate sau lipsa exercitiilor fizice. Pentru ginecomastiile patologice (cronice), se recomanda îndepartarea tesutului glandular, combinat sau nu cu liposuctia, medicul optând pentru tehnica potrivita pacientului dupa ce a analizat foarte bine particularitatile afectiunii. Liposuctia este tehnica folosita în cazul sânilor cu o componenta preponderent adipoasa, pe când mastectomia subcutanata se impune atunci când tesutul glandular sau pielea în exces trebuie îndepartate.

Liposuctia consta în insertia unei canule în stratul adipos prin mici incizii, dupa care specialistul trece la extragerea si aspirarea grasimii. Aceasta interventie nu este agresiva, de aceea, complicatiile postchirurgicale sunt foarte rare. Cealalta tehnica folosita în tratamentul ginecomastiei vizeaza excizia glandei mamare. Chirurgul face o incizie la marginea inferioara a areolei mamare si aplica un tub de dren pentru minim 12 ore, pentru a elimina eventualele colectii serohematice.

În tratamentul ginecomastiei, complicatiile care pot aparea sunt cele specifice oricarei interventii chirurgicale: reactii alergice, hemoragie, hematom, infectii etc. În urma interventiei, cicatricile sunt mici si plasate în asa fel încât sa fie insesizabile. Durerile sunt minime si cedeaza la calmantele obisnuite.

Pacientul este sfatuit sa poarte un bandaj elastic, pentru a preveni formarea unui serom în zona operata, si sa nu se expuna la soare timp de trei saptamâni. Procedura nu este recomandata persoanelor predispuse la cicatrice cheloide.

Pacientul îsi poate relua activitatea cotidiana la doua-trei zile dupa operatie, dar edemul si echimozele (vânataile) se vor retrage abia dupa câteva saptamâni. Rezultatele operatiei vor putea fi evaluate abia la sase luni sau chiar dupa un an, când cicatricile rezultate se vor estompa.


Descopera promotiile noastre!

Fii la curent cu ofertele noastre!