Servicii / Chirurgie Plastica / Marirea sanilor cu implanturi
Marirea sanilor cu implanturi

Marirea sanilor cu implanturi (mamoplastia de augmentare)

Este o procedura chirurgicala care utilizeaza implanturi pentru a mari sanii sau a le reda volumul pierdut prin slabire sau sarcina. Marirea sanilor nu corecteaza sanii foarte cazuti (ptozati). Daca va doriti ca sanii sa arate mai plini si sa fie mai ridicati, este necesara o operatie de lifting efectuata impreuna cu implantul mamar. Liftingul mamar poate fi realizat in acelasi timp cu operatia de augmentare sau se poate realiza printr-o interventie separata.

Procedura debuteaza, de obicei, cu alegerea protezelor mamare (rotunde sau în forma de para), raportându-ne la constitutia fiecarei paciente si în urma unor masuratori. Cantitatea de tesut glandular, precum si elasticitatea pielii trebuie sa fie suficiente pentru acoperirea fiecarui implant, astfel încât conturul acestuia sa fie cât mai putin sesizabil la palpare. Operatia nu dureaza mai mult de doua ore, iar protezele pot fi pastrate maxim 20 de ani, în functie de produsul folosit. Protezele sunt garantate pe viata, însa, odata cu îmbatrânirea, are loc si un proces de atrofie grasoasa si pierdere a elasticitatii pielii care genereaza ptoza sânului si, drept consecinta, nevoia de înlocuire a implanturilor.

Forma si proportiile sânilor confera nu numai senzualitate unei femei, ci îi contureaza si perceptia asupra propriei imagini. O femeie care se considera frumoasa este încrezatoare în fortele proprii si este mai usor acceptata în societate.

În cadrul consultului, medicul va atrage atentia asupra posibilelor deficiente de volum sau as-imetrii prezentate de pacienta, urmând sa stabileasca metoda prin care va realiza operatia de augmentare mamara si toate detaliile aferente (calea de abordare, pozitionarea protezei mamare, procedee asociate etc.). Forma si marimea protezelor folosite sunt importante în obti-nerea unui volum optim al sânului, de aceea pacienta va trebui sa îsi exprime dorintele cât mai clar, astfel încât operatia sa fie una reusita.

Pacienta va primi o bustiera pe care o va purta timp de opt saptamâni. Datorita substantelor anestezice foarte eficiente, precum si administrarii parenterale a unui analgezic local, pacienta nu va acuza dureri postoperator. De asemenea, cicatricile vor fi acoperite cu un dermabond (un lipici special pentru piele), astfel ca pacienta va putea face dus la 24 de ore dupa inter-ventie.

Este important ca persoana operata sa evite efortul intens, sa nu ridice sau sa împinga obiecte grele. Desi pacienta poate reveni la serviciu la câteva zile dupa interventie, rezultatul final poate fi apreciat abia dupa sase luni sau chiar un an, timp în care edemul va disparea si se va stabiliza implantul.


Descopera promotiile noastre!

Fii la curent cu ofertele noastre!