Mastopexie

Odata cu trecerea timpului si sub influenta altor factori (sarcina, alaptarea, scaderea brusca în greutate), sânii îsi pierd elasticitatea si forma. Operatia de mastopexie reda fermitatea sânilor si un aspect întinerit prin ridicarea tesutului mamar si repozitionarea mamelonului si a areolei. Daca sânii au pierdut si din volum, liftingul mamar poate fi combinat cu implanturile siliconice.

Desi exista mai multe tehnici în realizarea unei mastopexii, interventia începe, de regula, cu o incizie pe pliul dintre sân si peretele toracic, urmata de înca una în jurul areolei, pentru a defini pozitia ulterioara a mamelonului. Incizia se extinde din centrul mamelonului înspre pliul sânului. Urmatorul pas impune înlaturarea pielii în exces, ridicarea tesutului sânului ti coborârea si suturarea pielii de deasupra mamelonului.

Dupa operatie, pacienta va primi o bustiera pe care o va purta timp de sase-opt saptamâni, dupa care o va substitui cu un sutien obisnuit. La început, sânii se vor mari în volum si pot aparea echimoze. Edemul se va reduce treptat, iar zona amortita îsi va recapata capacitatea senzoriala. Pacienta va fi instruita cu privire la îngrijirea locala si medicamentele care se pot administra. Recuperarea este diferita de la caz la caz, dar pacientele sunt sfatuite sa îsi rezerve cel putin o saptamâna pâna la întoarcerea la munca, daca meseria nu este solicitanta din punct de vedere fizic.


Descopera promotiile noastre!

Fii la curent cu ofertele noastre!