Servicii / Chirurgie Plastica / Reductie si reconstructie sâni
Reductia si reconstructia sânilor

Reductie sâni sau micsorarea sânilor

Este un procedeu chirugical care îndeparteaza tesut glandular mamar, tesut adipos si pielea în exces, pentru a ajunge la o dimensiune corecta a sânilor pentru corpul dumneavoastra, dar si pentru a atenua disconfortul asociat cu sânii prea mari.

Reconstructia sânilor (sau reconstructia mamara)

Reconstructia mamara este vitala pentru pacientele care au fost diagnosticate cu cancer, dar si pentru femeile care sufera de diverse afectiuni congenitale sau pur si simplu nu sunt multumite de rezultatul unei operatii estetice anterioare.

Reconstructia mamara le reda pacientelor, mai ales celor care au supravietuit unui cancer, în-crederea în sine, le face sa se simta din nou femei. O mastectomie care nu este urmata de o operatie de reconstructie mamara provoaca traume psihice. Operatia de reconstructie mamara se poate realiza fie cu ajutorul unor proteze speciale, fie cu tesuturi proprii. Desi foarte des uz-itata, procedura de reconstructie cu proteze mamare se poate realiza folosind direct implantul sau un expander special conceput pentru tesuturi (tisular). Acesta este plasat sub muschii pieptului, umflat gradual cu ser fiziologic, pâna când pielea este suficient de întinsa, iar ex-panderul poate fi înlocuit cu un implant permanent.

Cea de a doua tehnica de reconstructie, cu tesuturi proprii, este realizata prin lipofilling sau transfer liber microchirurgical de tesuturi luate din zonele în care acestea sunt în exces (abdo-men – DIEP, fese – SGAP, coapsa interna – TMG), pentru a crea un nou sân. Lamboul este grefat în zona sânului prin conectarea microchirurgicala a vaselor mamare sau din axila.

În ambele cazuri, interventia este urmata de reconstructia areolei si a mamelonului, dupa ce sânul reconstituit s-a vindecat si s-a stabilizat în forma si pozitia sa definitiva. Se reconstituie mai întâi mamelonul, iar apoi este reconstruita si areola printr-o grefa de piele (recoltata dintr-o zona în care pielea este mai închisa la culoare) sau printr-un tatuaj artistic. Pentru ca re-zultatul final sa fie unul natural si armonios, chirurgul plastician trebuie sa posede atât abilitati de chirurg reconstructiv, cât si cunostinte temeinice de chirurgie estetica.


Descopera promotiile noastre!

Fii la curent cu ofertele noastre!