Servicii / Estetica Medicala / Epilare definitiva
Otoplastia

Epilare definitiva – GENTLEMAX PRO

GentleMax Pro a fost creat pentru a realiza tratamente la cel mai înalt standard, reprezentând cel mai performat sistem de fotoepilare. Clinica Dermavision se afla printre putinele clinici din România care au în portofoliu acest aparat, utilizat si recomandat de medicii dermatologi din întreaga lume.

Este o platforma complexa care integreaza puterea laserelor Alexandrite (cu lungimea de unda de 755 nanometri) ?i Nd:YAG (cu lungimea de unda de 1064 nanometri) si permite realizarea procedurii de epilare definitiva pentru toate fototipurile, de la piele alba, la piele închisa la culoare.

Cum functioneaza GentleMax Pro?


Fasciculele de lumina emise de laser sunt livrate prin aplicatorul special, la care este atasat un distantier adaptat zonei tratate, urmând ca aceste fascicule sa fie absorbite de foliculul de par si transformate într-o caldura puternica. Foliculul de par este distrus în urma cresterii temperaturii fara ca tesuturile înconjuratoare sa fie afectate.

Interfata flexibila a aparatului permite setarea tipului de laser în functie de fototipul pacientului: Alexandrite pentru fototipurile I-III si Nd:YAG pentru fototipurile IV-VI.Firele de par aflate în faza activa de crestere (anagena) vor fi distruse, proces vizibil la aproximativ doua saptamâni de la sedinta de fotoepilare. Aproximativ 30-60% dintre firele de par vor fi eliminate.

Precautii înainte de tratament
 • Trebuie evitata expunerea la soare cu 4 saptamâni înainte de sedinta de fotoepilare;
 • Cu 3-4 saptamani inainte de epilarea definitiva nu se recomanda a se folosi nici o metoda care presupune smulgerea firelor (ceara, epilator electric, penseta); se pot folosi raderea sau crema depilatoare.
Etapele procedurii
 • Zona supusa procedurii va fi curatata si dezinfectata. Daca zona prezinta nevi pigmentari (alunite), acestia vor fi acoperiti cu un creion alb pentru a evita ca lumina sa nu fie preluata de melanina din aceste leziuni.
 • Se introduc setarile în aparat: fototipul pacientului si tipul firului de par
 • Se aplica gel pe zona pe care dorim sa o tratam si apoi se vor aplica pulsurile pe toata suprafata zonei tratate, iar pe durata procedurii se vor purta ochelari de protectie.

Tratamentele de epilare definitiva Gentle Max folosesc sistemul patentat Dynamic Cooling Device (DCD) care pregate?te pielea pentru tratament pulverizând o pelicula fina de criogen pe stratul superior al pielii cu câteva milisecunde înainte de pulsul cu laser.

Ce se întâmpla dupa tratament?
 • Dupa tratamentul cu laser, poate aparea o usoara senzatie de caldura locala sau usturime, care pot fi calmate cu ajutorul compreselor cu gheata
 • Pielea va reactiona dupa tratament si va aparea o roseata tranzitorie sau mici papule in jurul firelor de par care vor disparea dupa 24-48 ore sau se pot prelungi în cazul zonelor cu par mai des sau în cazul pielii reactive
 • Dupa epilarea fetei, medicul dermatolog recomanda utilizarea unei creme cu factor de protectie timp de 1 luna dupa tratament
 • Sunt interzise în ziua în care s-a efectuat tratamentul dusurile fierbinti pe zona tratata sau sauna
 • Este interzisa expunerea la soare si utilizarea solarului 1 luna dupa tratament.
Avantajele epilarii cu laser
 • Recomandata si utilizata de medicii dermatologi din întreaga lume
 • Potrivita pentru toate fototipurile
 • Foliculii de par sunt distrusi cu un numar redus de sedinte fata de alte metode de fotoepilare
 • Poate fi tratata sigur si eficient orice parte a corpului, oricât de delicata ar fi (fata, axila sau zona inghinala)
 • Trateaza eficient foliculita si împiedica cresterea firelor de par pe sub piele.
Numarul de sedinte necesare si frecventa tratamentului

Studiile clinice efectuate la scara internationala, dar si experienta de lucru cu pacientii nostri, demonstreaza ca este necesar un protocol de 6 sedinte pentru eficienta maxima, în unele cazuri prelungindu-se cu maximum 2 sedinte. Frecventa tratamentului este impusa de zona tratata, de regula 4 saptamani pentru fata si 6 saptamani pentru parul de pe corp.

Epilarea definitiva este cu adevarat definitiva?

Termenul de epilare definitiva este impropriu. Odata încheiate sedintele de epilare definitiva, acestea nu asigura rezultatul pentru totdeauna. Sunt multi factori care pot relua cresterea firului de par cum ar fi schimbarile la nivel hormonal. Foliculii pilosi sunt extrem de numerosi, iar prin epilare definitiva se distrug numai foliculii aflati în stadiu activ la momentul tratamentului. Câtiva însa, dupa tratament, ramân inactivi în piele. Ei se pot pastra în acest stadiu pentru toata viata daca nu apar conditii care sa-i stimuleze.

Pentru a tine sub control foliculii si a va bucura de o piele fina timp îndelungat, sunt recomandate sedinte de întretinere efectuate o data pe an.

Injectari cu acid hialuronic
Injectii cu acid hialuronic
Injectare cu acid hialuronic

Descopera promotiile noastre!

Fii la curent cu ofertele noastre!