Servicii / Estetica Medicala / Tratament leziuni pigmentare
Otoplastia

Tratament Leziuni Pigmentare cu GentleMax Pro

Clinica Dermavision se numara printre putinele clinici din România care detin laserul Gentle MaxPro utilizat si recomandat de medicii dermatologi din întreaga lume.

Reprezinta o platforma complexa, care integreaza puterea laserelor Alexandrite (cu lungimea de unda de 755 nanometri) ?i Nd:YAG (cu lungimea de unda de 1064 nanometri). Pentru tratarea petelor pigmentare de pe fata sau corp este utilizat laserul Alexandrite, care actioneaza în dermul profund, dovedindu-se un procedeu sigur si eficient împotriva acestei afectiuni dermatologice.

Cum functioneaza tratamentul?

Energia laser este livrata la un interval de 3 ms, fiind în acord cu timpul de relaxare termal al melanocitelor (TRT). Încalzirea melanocitelor în cazul leziunilor pigmentare cauzeaza leziuni termice având ca rezultat îndepartarea acestora. Procedura de îndepartare a pigmentarii cu ajutorul laserului consta în radiatia generata de fasciculul laser si absorbita de celulele în care melanina se afla concentrata, fara a afecta celulele sanatoase, care au culoarea normala a pielii.

Etapele procedurii de tratament leziuni pigmentare cu GentleMax Pro
  • Zona supusa procedurii va fi curatata si dezinfectata
  • Se seteaza intensitatea care va fi utilizata în timpul tratamentului. La prima sedinta se seteaza o intensitate mai redusa, urmând ca aceasta sa creasca pe masura sedintelor.
  • Medicul va utiliza aplicatorul pe zona afectata, iar în timpul tratamentului, atât terapeutul, cât si pacientul vor purta ochelari de protectie
  • La final, se aplica o crema cu factor de protectie pentru a evita riscul aparitiei altor hiperpigmentari

În timpul procedurii este utilizat sistemul patentat Dynamic Cooling Device(DCD) care pregateste pielea pentru tratament pulverizând o pelicula fina de criogen pe stratul superior al pielii cu câteva milisecunde înainte de pulsul cu laser, ceea ce face procedura foarte confortabila pentru pacienti.

Ce se întâmpla dupa tratament?
  • Imediat dupa tratament, poate sa apara o usoara senzatie de arsura, posibil însotita de un usor edem al zonei. Fenomenele dispar în 2-24 de ore, iar pentru reducerea disconfortului se pot aplica pachete cu gheata pe zona tratata.
  • Dupa tratamentul cu laser, leziunile pigmentare pot sa aiba un aspect usor denivelat si pot fi mai închise la culoare
  • Leziunea pigmentara se va închide la culoare treptat în urmatoarele 24-48 de ore (maro închis sau chiar negru), va progresa si se pot forma mici cruste care vor cadea în urmatoarele 10-21 de zile, când leziunea se va depigmenta

Descopera promotiile noastre!

Fii la curent cu ofertele noastre!