Servicii / Estetica Medicala / Tratament leziuni vasculare

Tratament leziuni vasculare cu laser

In Clinica Dermavision utilizam mai multe lasere cu specificitate vasculara pe care le utilizam in functie de patologie: V-Beam, IPL, Gentle Max Pro.

V-Beam Perfecta este laserul care trateaza eficient orice leziune vasculara a pielii. Este standardul mondial în tratamentul leziunilor vasculare, tratând cu succes petele rosii de piele, semnele din nastere (port-wine stain), rozaceea, cuperoza, vinisoarele dilatate, roseata de la nivelul decolteului. Vergeturile rosii pot raspunde la tratamentul cu laser Vbeam Perfecta - cu cât se initiaza tratamentul mai repede, cu atât si eficienta lui este mai mare. Verucile pot fi tratate culaserul V-Beam prin închiderea vaselor care le hranesc si se pot resorbi foarte repede, fara a fi nevoie de alte metode mai agresive. Se mai poate folosi si pentru tratamentul cearcanelor.

Perfecta detine o tehnologie avansata multi-puls, mai multe aplicatoare pentru a trata spot-uri de marimi diferite si dispozitivul de racire patentat (Dynamic Cooling Device) ce micsoreaza timpul de recuperare al pacientului, prevenind aparitia purpurei sau a invinetirii.

Platforma laser GentleMax Pro ofera cel mai eficient tratament împotriva leziunilor vasculare individuale situate la nivelul fetei (telangiectazii - aripi nazale) sau membrelor (venectazii). Integreaza puterea laserelor Alexandrite (cu lungimea de unda de 755 nanometri) ?i Nd:YAG (cu lungimea de unda de 1064 nanometri).

Lungimea de unda de 1064 nm este cea mai bine adaptata pentru tratamentul leziunilor vasculare (hemangioame, telangiectazii sau „lacuri” vasculare) datorita absorbtiei crescute de catre hemoglobina a acestei lungimi de unda.

Cum functioneaza tratament leziuni vasculare cu GentleMax Pro? 

Laserul determina coagularea sângelui si iritatia peretelui vaselor sanguine mici prin caldura intensa degajata care determina închiderea acestora. În timpul tratamentului este utilizata o lungime de unda prestabilita pentru a tinti si distruge capilarele si vasele sangvine cutanate nedorite, lasând intacte tesuturile normale din jur.

Hemoglobina continuta de celulele rosii din sânge absoarbe energia luminoasa, iar caldura eliberata local determina distrugerea peretilor vaselor si coagularea sângelui, strict în regiunile tratate.

Sunt necesare 1 sau mai multe tratamente în functie de calibrul vaselor si profunzimea lor fata de nivelul tegumentului.

Etapele procedurii de tratament leziuni vasculare
  • Zona supusa procedurii va fi curatata si dezinfectata
  • Se seteaza intensitatea care va fi utilizata în timpul tratamentului. La prima sedinta se seteaza o intensitate mai redusa, urmând ca aceasta sa creasca pe masura sedintelor.
  • Medicul va utiliza aplicatorul pe toata zona afectata, iar în timpul tratamentului, atât terapeutul, cât si pacientul vor purta ochelari de protectie

În timpul procedurii este utilizat sistemul patentat Dynamic Cooling Device (DCD) care pregateste pielea pentru tratament pulverizând o pelicula fina de criogen pe stratul superior al pielii cu câteva milisecunde înainte de pulsul cu laser, ceea ce face procedura foarte confortabila pentru pacienti.

Ce se întâmpla dupa tratament?

Imediat dupa tratament, pe zona tratata poate aparea un eritem sau edem minim, care poate dura de la câteva ore, la 2-3 zile. Vasele mici dispar imediat, cele mai mari (sub 2mm) îsi schimba culoarea în albastru sau maro, culoare care poate sa persiste pana la 1-2 luni.

Edemul apare mai frecvent când se trateaza zone din jurul ochilor. Este indicat sa se doarma cu capul ridicat pentru a evita edemul. Riscul de aparitie al unor tulburari de pigmentare ale pielii dupa acest tratament este minim.

Procedura se poate repeta la 1-2 luni pentru vasele care nu au disparut de la primul tratament.

Descopera promotiile noastre!

Fii la curent cu ofertele noastre!