21 Oct. 2019

Cearcanele nu se trateaza cu creme

Cearcanele si pungile de sub ochi au devenit o problema intalnita atat in randul adultilor, cat si a tinerilor. Aceste probleme sunt adesea asociate cu noptile nedormite si oboseala, insa adevaratele cauze trec dincolo de stilul de viata, putand fi vorba uneori si de o mostenire genetica.

Ce reprezinta cearcanele din punct de vedere medical?

Exista mai multe tipuri de cearcane: de conformatie (sau genetice), de culoare si pungile sub ochi impropriu denumite cearcane.

Cearcanele de culoare se vad mai devreme la cei cu piele alba si subtire si se datoreaza unor probleme de circulatie locala. Apar ca urmare a oxidarii hemoglobinei  si a ruperii vaselor capilare; hemoglobina se oxideaza in hemosiderina care da culoarea maronie si se vede prin transparenta pielii.

Tratarea cearcanelor

Desi exista numeroase creme care promit tratarea cearcanelor, acest lucru este foarte putin probabil. In tratarea cearcanelor este foarte importanta evaluarea istoricului acestor afectiuni si posibilele cauze care au dus la aparitia acestora. Atat evaluarea, cat si tratarea cearcanelor o poate face doar un medic specialist care va poate oferi solutia potrivita si personalizata pentru problema dumneavoastra.

In acest sens, medicii specialist de la Clinica Dermavision va recomanda:

  • Pentru cearcane de culoare maronie sau violacee:

 Laser Vbeam

Datorita tehnologiei avansate, laserul Vbeam, penetreaza straturile superficiale cutanate, fara sa le afecteze. In cazul cearcanelor, laserul va curata leziunile formate si va indeparta aspectul neplacut al culorii violet. De asemenea, va fi stimulat colagenul prin emisia de energie, ajutand pielea sa se uniformizeze din punct de vedere al culorii.

Peeling Periocular

Acest tip de peeling stimuleaza vindecarea epidermei si producerea de colagen. In urma acestui peeling, pielea va fi mai luminoasa, reducand in acelasi timp ridurile din jurul ochilor.

  • Pentru șanțul adânc al cearcanelor:

 Injectare cu acid hialuronic

Cearcanele cu santuri reprezinta o forma particulara de cearcane, in acest caz, pielea ajungand sa se aseze foarte aproape de periost. Solutia pentru aceasta problema este injectarea cu acid hialuronic, prin care santurile sunt umplute, iar aspectul pielii este vizibil imbunatatit.

  • Pentru cearcanele si pungile de sub ochi:

Blefaroplastie Plexr

O alta situatie nefericita este asocierea dintre cearcane si pungile de sub ochi. Acestea pot fi edemotoase sau se pot forma in urma scaderii rezistentei sistemului aponevrotic muscular superficial cu protuzia grasimii orbitare. In acest caz, tratamentul indicat este Blefaroplastie Plexr.

Plexr este un dispozitiv revolutionar ce produce plasma si este utilizat, in special, in estetica. Plasma este formata prin ionizarea gazului atmosferic, care actioneaza pentru a stimula contractia, scurtarea si strangerea fibrelor pielii, ducand astfel la reducerea pungilor de sub ochi. Este o tehnica neinvaziva si cu rezultate vizibile imediat.

Asadar tratamentul cearcanelor nu este unul simplu, dar cu incredere, rabdare si cu tratament personalizat putem obtine rezultatele pe care le dorim.

Pentru tratarea cearcanelor si a pungilor de sub ochi, va asteptam la Clinica Dermavision, una dintre cele mai moderne clinici din Cluj Napoca.