Tratament Plexr

Plexr este un dispozitiv revolutionar ce produce plasma utilizat in estetica pentru:

 • blefaroplastie nechirurgicala
 • riduri ale fetei si gatului
 • riduri periorale
 • cicatrici
 • indepartarea unor leziuni cutanate benigne ca: papiloame, keratoze, xantelasme

Tehnologia cu plasma este radical diferita de chirurgia traditionala, laser, radiofrecventa sau cauterizare si prezinta beneficii majore, atat din punct de vedere al tehnologiei folosite, cat si prin vindecarea si rezultatele obtinute. Plasma este formata prin ionizarea gazului atmosferic, care actioneaza pentru a stimula contractia, scurtarea si strangerea fibrelor pielii, ducand astfel la reducerea suprafetei pielii cazute si a pungilor de sub ochi. Aceasta noua tehnologie ce utilizeaza plasma ionizata are o gama larga de utilizari terapeutice, fiind capabila sa trateze o serie de imperfectiuni intr-un mod non-invaziv, fara sa fie nevoie de o abordare chirurgicala. Plexr are un efect ablativ prin sublimare, producand contractia fibrelor de colagen ceea ce duce la un efect de lifting posttratament.

Este un dispozitiv mobil, practic si ergonomic si are trei piese de mana cu trei puteri diferite ce asigura o flexibilitate a modului de tratament in functie de indicatii, suprafata tratata si rezultatul dorit.

In ce consta tratamentul?

Inainte de procedura se aplica o crema anestezica pe baza de lidocaina timp de 30 minute; apoi se aplica niste spoturi punctiforme prin care se realizeaza sublimarea (trecerea din solid in gaz) celulelor superficiale epidermice fara sangerare si fara afectarea structurilor inconjuratoare. Tratamentul dureaza intre 10 si 30 minute in functie de suprafata tratata.

Care sunt efectele adverse?

Deoarece Plexr nu atinge direct pielea, riscul complicatiilor este redus semnificativ. Este o procedura neinvaziva, fara injectii, fara bisturiu, fara suturi, astfel incat nu sunt riscuri de vindecare cu cicatrici. Neutilizandu-se substante straine nu exista risc de reactii alergice. Dupa tratament apare o roseata si o inflamatie a zonei tratate (in special cand se trateaza pleoapele), apoi se constituie niste cruste usoare care vor cadea in 5-7 zile. Este important ca pacientii sa respecte recomandarile medicului pentru o vindecare rapida si fara complicatii (aplicarea unei creme cicatrizante, evitarea expunerii la soare si fotoprotectie).

Cand se vor vedea rezultatele si cat dureaza efectul?

Rezultatele pot sa apara imediat (mai ales cand e vorba de exces de piele), dar sunt mai vizibile dupa 2-3 saptamani de la tratament. Pentru pleoape se recomanda 3 sedinte la 6-8 saptamani, apoi 1 sedinta/an de intretinere. Fiind vorba de sublimare rezultatele se mentin in timp, durabilitatea tratamentului depinzand de procesul de imbatranire a pielii, factori genetici, expunere la soare, fumat.

Avantaje
 • Se realizează sub efectul ansteziei locale (aplicarea unei creme cu lidocaină)
 • Tratament rapid cu rezultate imediate
 • Fără incizie, fără cicatrici
 • Recuperare rapidă
 • Efecte adverse minime
Contraindicatii
 • Sarcina si alaptare
 • Pacienti care se expun la soare fără protecție
 • Pacienți cu pielea închisă la culoare și cu tendințe de hiperpigmentare
before-after2 bodytite
before-after3 bodytite