Tratament Plexr

Plexr este un dispozitiv revolutionar ce produce plasma utilizat in estetica pentru:

  • blefaroplastie nechirurgicala;
  • riduri ale fetei si gatului;
  • riduri periorale;
  • cicatrici;
  • corectie tatuaje;
  • indepartarea unor leziuni cutanate benigne ca: papiloame, keratoze, xantelasme.

Tehnologia cu plasma este radical diferita de chirurgia traditionala, laser, radiofrecventa sau electrocauter si prezinta beneficii majore. Plasma este formata prin ionizarea gazului atmosferic, care actioneaza pentru a stimula contractia, scurtarea si strangerea fibrelor pielii, ducand astfel la reducerea suprafetei pielii cazute si a pungilor de sub ochi. Aceasta noua tehnologie ce utilizeaza plasma ionizata are o gama larga de utilizari terapeutice, fiind capabila sa trateze o serie de imperfectiuni intr-un mod non-invaziv, fara sa fie nevoie de o abordare chirurgicala. Plexr are un efect ablativ prin sublimare, producand contractia fibrelor de colagen ceea ce duce la un efect de lifting posttratament.

Este un dispozitiv mobil, practic si ergonomic si are trei piese de mana cu trei puteri diferite ce asigura o flexibilitate a modului de tratament in functie de indicatii, suprafata tratata si rezultatul dorit.

In ce consta tratamentul? Inainte de procedura se aplica o crema anestezica pe baza de lidocaina timp de 30 minute; apoi se aplica niste spoturi punctiforme prin care se realizeaza sublimarea (trecerea din solid in gaz) celulelor superficiale epidermice fara sangerare sau afectarea structurilor inconjuratoare. Tratamentul dureaza intre 10 si 60 minute in functie de suprafata tratata.

Care sunt efectele adverse? Deoarece Plexr nu atinge direct pielea, riscul complicatiilor este redus semnificativ. Este o procedura neinvaziva, fara injectii, fara bisturiu, fara suturi, astfel incat nu sunt riscuri de vindecare cu cicatrici. Neutilizandu-se substante straine nu exista risc de reactii alergice. Dupa tratament apare o roseata si o inflamatie a zonei tratate (in special cand se trateaza pleoapele), apoi se constituie niste cruste usoare care vor cadea in 5-7 zile. Este important ca pacientii sa respecte recomandarile medicului pentru o vindecare rapida si fara complicatii (aplicarea unei creme cicatrizante, evitarea expunerii la soare si fotoprotectie).

Cand se vor vedea rezultatele si cat dureaza efectul? Rezultatele pot sa apara imediat (mai ales cand e vorba de exces de piele), dar sunt mai vizibile dupa 2-3 saptamani de la tratament. Plexr se poate repeta. Fiind vorba de sublimare rezultatele sunt persiste si pot sa dureze ani. Durabilitatea tratamentului depinde de procesul de imbatranire a pielii, factori genetici, expunere la soare, fumat.

Tratament Plexr 
Tratament Plexr Pleoape
Tratament neinvaziv Plexr