Lifting facial si rejuvenare periorala

Lifting facial si rejuvenare periorala

Rejuvenare periorala (lifting buza superioara, transfer de grasime)

Buzele sunt cele mai mobile parti ale fetei umane. Regiunea periorala sufera un proces de imbatranire care produce efecte extrem de vizibile prin aparitia ridurilor subtierea buzelor si coborarea buzei superioare.

Lifting facial

Este o procedura care se adreseaza etajului inferior si medial al fetei si are ca si scop repararea santurilor nazolabiale, a zonei mandibulare si a ridurilor de la nivelul fetei. În chirurgia estetică există mai multe tehnici de lifting facial, dar specialistul optează pentru procedura care se mulează cel mai bine pe particularitățile și nevoile pacientului. Intervenția se realizează printr-o incizie deasupra inserţiei părului la nivelul tâmplelor, care se extinde spre zona preauriculară şi în spatele urechilor, pentru a masca cicatricile cât mai eficient. Se repoziționează mai apoi țesuturile subiacente, deoarece ptoza lor este cauza aspectului îmbătrânit al tenului, după care se îndepărtează excesul de piele. De multe ori, această procedură se asociază cu restaurarea volumetrică, prin injectarea de grăsime proprie la nivelul zonelor de atrofie facială, apărută odată cu trecerea timpului.

Pentru a desăvârși opera de întinerire, liftingul facial este deseori combinat cu cel al gâtului. Misiunea chirurgului în această zonă este de a reliefa liniile mandibulei și a reda tonusul gâ-tului și decolteului. Pentru aceasta, el trebuie să elimine nu doar pielea de la nivelul gâtului, ci și grăsimea pre și retro platismală, să tensioneze mușchiul platisma, armonizând rezultatul cu cel realizat prin lifting facial. Liftingul gatului imbunatateste aspectul acestuia prin intinderea pielii in zona afectata care-si va recapata tonusul

Liftingul facial midface

Reîntinereşte zona mijlocie a feţei, de la pleoapa inferioară până la buza superioară, prin repoziţionarea ţesuturilor alunecate datorita gravitatiei şi creşterea volumului ţesutului moale care se diminuează din cauza înaintării în vârstă, expunerii la soare şi gravitaţiei

Lifting al frunţii şi/sau al sprâncenelor.

În timp, datorită înaintării în vârstă, trăsăturile faciale se schimbă făcându-vă să păreți mai obosit, supărat, mai trist sau mai bătrân decât vă simtiți. De cele mai multe ori, aceste schimbări apar mai întâi la nivelul frunții și al regiunii sprâncenoase. Un lifting frontal, cunoscut şi sub denumirea de lifting al frunţii şi/sau al sprâncenelor, elimină ridurile şi cutele și poate îmbunătăți ridurile de expresie care apar între spâncene şi dau aspectul de chip încruntat. Sprâncenele lăsate (coborâte) pot fi și ele ridicate cu ajutorul acestei proceduri, redând un aspect mai ferm, mai tânăr, în porțiunea superioară a feței. Astfel, rezultatul unui lifting frontal este un aspect mai plăcut, proaspăt și revigorat.

 
before-after2 lifting facial