Sculptra

Ce este SCULPTRA?

Sculptra este o suspensie sterila de acid poli-L-lactic. Acidul poli-L-lactic este un polimer sintetic biocompatibil (nu dauneaza organismului), biodegradabil (distrus sau metabolizat de organism), din familia alfa-hidroxi-acizilor (acizi din fructe) care este utilizat in medicina de multi ani in materialele de sutura resorbabile si nu necesita pretestare pentru alergie la nivelul dermului.

Indicatiile injectarii cu SCULPTRA:

Sculptra se injecteaza in dermul profund sau stratul subcutanat si este indicat pentru liftingul fetei si ameliorarea laxitatii cutanate (aspectul de piele lasata). Sculptra este, de asemenea, indicat pentru corectarea zonelor de depresiune de volum mare, determinate de pierderea de tesut adipos la nivelul fetei (lipoatrofie), corectarea cicatricilor postacneice si a semnelor de imbatranire.

Pe langa fata, tratamentul cu Sculptra se poate realiza la nivelul gatului, decolteului si al mainilor, dar si la nivelul corpului, pentru zone precum abdomen, fese, brate, genunchi.

Exista efecte adverse?

Cele mai frecvente reactii care pot sa apara la locul injectarii sunt: sangerare, roseata, echimoza (vanataie), hematom chiar si un usor edem localizat, in ambele grupe de tratament. Alte reactii adverse pot fi mici noduli de intensitate usoara-medie. Pentru prevenirea aparitiei nodulilor se recomanda masajul zonei tratate de 5 ori/zi cate 5 minute timp de 5 zile. Fenomenele inflamatorii se estompeaza progresiv in cateva zile si pot fi acoperite cu machiaj.

Cate sedinte sunt necesare pentru un rezultat optim?

Sculptra este un produs lent resorbabil, al carui efect devine evident in 6-8 saptamani. Pentru a obtine rezultate optime, sunt necesare 3 sedinte cu Sculptra la interval de 2 luni, urmand ca efectul sa fie intretinut prin sedinte ulterioare.

Cat dureaza efectul?

Efectul procedurii de injectare cu Sculptra poate sa persiste pana la 2 ani de zile, insa acest lucru depinde foarte mult si de gradul de metabolizare al fiecarei persoane in parte.

Contraindicatii:
  • sarcina/alaptare
  • boli autoimmune active
  • inflamatii ale zonei tratate
  • tratamente cu medicamente anticoagulante