Investigatie FotoFinder Cluj

Factorii care favorizeaza aparitia cancerului de piele sunt:

  • mostenirea genetica
  • expunerea prelungita la soare
  • radiatii
  • sistem imunitar slabit
  • existenta unui numar mare de alunite pe suprafata corpului

In acest context, evaluarea periodică a pielii prin dermatoscopie reprezintă un instrument esențial în prevenția cancerului de piele.
De aceea, pacienții clinicii noastre pot beneficia de cea mai performantă tehnologie de prevenție a acestei patologii: examinarea realizată cu echipamentul FotoFinder.

Ce este si cum se desfasoara investigatia FotoFinder?

Foto FinderFotoFinder este lider global in aparate de dermatoscopie, videodermatoscopie, tricologie si imagistica dermatologica, cu aplicatie dovedita in depistarea timpurie a cancerului de piele.

Acest sistem aduce consultația dermatologică la un alt nivel: îmbină fotografierea totală a corpului (Total Body Mapping – TBM) cu dermatoscopia digitală Full HD, pentru a analiza în detaliu toate modificările suferite de piele. În mai puțin de 10 minute, întreg corpul este scanat la o calitate înaltă. Scanarea cu FotoFinder este rapidă, neinvazivă și nu prezintă niciun disconfort pentru pacient.

Pe lângă cartografierea digitală, aparatul efectuează și o analiză dermatoscopică performantă a fiecărei leziuni suspecte, cu acordarea unui scor de risc, care în paralel cu analiza efectuată de medicul dermatolog, orientează alegerea tratamentului ulterior.

Cu ajutorul acestui sistem, medicii nostri au posibilitatea să interpreteze în detaliu structura leziunii analizate (vascularizație, pigmentație, structuri specifice). Întregul raport al evaluării FotoFinder ATBM (imagini clinice, dermatoscopice) este transmis pacientului în format PDF.

Reprezintă un instrument extrem de valoros și pentru monitorizarea pacienților. La fiecare scanare, fotografiile sunt înregistrate în memorie, iar softul Total body mapping le compară automat cu imaginile efectuate la ultima examinare, pentru a evidenția eventualele modificări, adesea insesizabile cu ochiul liber.

Indicații FotoFinder

Dacă vă regăsiți în cazurile de mai jos, programați-vă acum o vizită la medicul dermatolog:
a) prezentați pe corp alunițe în număr mare (mai mult de 20);
b) ați observat apariția unor noi nevi pigmentari;
c) ați observat schimbări în aspectul alunițelor dumneavoastră;
d) vă expuneți regulat la soare;
e) aveți sindromul nevilor displazici sau medicul v-a recomandat la o evaluare anterioară, urmarirea periodică a alunițelor
f) v-ați confruntat cu arsuri solare în copilărie sau adolescență;
g) aveți o piele foarte deschisă la culoare (fototip I);
h) aveți în familie cazuri de cancer de piele;
i) vă confruntați deja cu un melanom.