Blefaroplastia

Procedura constă în îndepărtarea excesului tegumentar și grăsos de la nivelul pleoapelor superioare și inferioare, redând astfel pacientului senzația de tinerețe și ochi larg deschiși. Practic, chirurgul plastician realizează o mică incizie în ridurile naturale ale pleoapei superioare, îndepărtează excesul de piele și grăsime, iar cicatricile care se formează, extrem de fine, devin imperceptibile în câteva luni. La nivelul pleoapei inferioare, se îndepărtează excesul de piele și pungile de grăsime de sub ochi. Uneori, pentru un rezultat optim, este necesară asocierea acestei proceduri cu injectarea de grăsime, peelingul chimic și alte proceduri laser. Intervenţia durează între o oră și trei ore, în funcţie de complexitatea acesteia şi dacă se realizează în combinație cu alte proceduri.

După operație, pacientul poate resimți un ușor disconfort și edem. Dacă durerile dispar după câteva zile, edemul poate persista aproape două săptămâni, în unele cazuri. Alte complicații ușoare care pot afecta pacientul sunt fotosensibilitatea, lăcrimarea sau senzația de ochi uscat. Deși rareori întâlnite, există riscul unor infecții, reacții la anestezic, hematoame sau asimetrie a pleoapelor.

Este foarte important ca pacienții să urmeze cu exactitate recomandările medicului, postoperatoriu. Pentru înlăturarea durerii, medicul prescrie analgezice, iar pentru a preveni infecțiile – un unguent antibiotic. Edemul, asociat acestui tip de operații, se poate reduce cu ajutorul compreselor reci aplicate pe pleoape. De asemenea, se va evita, de-a lungul perioadei de recuperare, orice activitate care solicită privirea: cititul, uitatul la televizor, scrisul etc. Persoanele care suferă de glaucom sau sindromul ochiului uscat sunt mai expuse riscurilor chirurgicale după blefaroplastie. De aceea, în cazul în care aceste afecțiuni sunt foarte severe, medicul poate să-i recomande pacientului să nu recurgă la o astfel de operație. Pacienții pot să apară în public după șapte-zece zile de la operație. În acest interval, este de așteptat ca edemul sau posibilele echimoze (vânătăi) să se retragă.

before-after1 blefaroplastie
before-after2 blefaroplastie
before-after3 blefaroplastie