Reducţia si reconstructia sânilor

Reducţia sânilor sau micşorarea sânilor

Este un procedeu chirugical care îndepărtează ţesut glandular mamar, țesut adipos și pielea în exces, pentru a ajunge la o dimensiune corectă a sânilor pentru corpul dumneavoastră, dar şi pentru a atenua disconfortul asociat cu sânii prea mari.

Reconstrucţia sânilor (sau reconstructia mamara)

Reconstrucția mamara este vitală pentru pacientele care au fost diagnosticate cu cancer, dar și pentru femeile care suferă de diverse afecțiuni congenitale sau pur și simplu nu sunt mulțumite de rezultatul unei operații estetice anterioare.

reductie-mamara Reconstrucția mamară le redă pacientelor, mai ales celor care au supraviețuit unui cancer, încrederea în sine, le face să se simtă din nou femei. O mastectomie care nu este urmată de o operație de reconstrucție mamară provoacă traume psihice. Operația de reconstrucție mamară se poate realiza fie cu ajutorul unor proteze speciale, fie cu țesuturi proprii. Deși foarte des utilizată, procedura de reconstrucție cu proteze mamare se poate realiza folosind direct implantul sau un expander special conceput pentru țesuturi (tisular). Acesta este plasat sub muşchii pieptului, umflat gradual cu ser fiziologic, până când pielea este suficient de întinsă, iar expanderul poate fi înlocuit cu un implant permanent.

Cea de a doua tehnică de reconstrucție, cu țesuturi proprii, este realizată prin lipofilling sau transfer liber microchirurgical de țesuturi luate din zonele în care acestea sunt în exces (abdomen – DIEP, fese – SGAP, coapsa internă – TMG), pentru a crea un nou sân. Lamboul este grefat în zona sânului prin conectarea microchirurgicală a vaselor mamare sau din axilă.

În ambele cazuri, intervenția este urmată de reconstrucția areolei și a mamelonului, după ce sânul reconstituit s-a vindecat și s-a stabilizat în forma și poziția sa definitivă. Se reconstituie mai întâi mamelonul, iar apoi este reconstruită și areola printr-o grefă de piele (recoltată dintr-o zonă în care pielea este mai închisă la culoare) sau printr-un tatuaj artistic. Pentru ca rezultatul final să fie unul natural și armonios, chirurgul plastician trebuie să posede atât abilități de chirurg reconstructiv, cât și cunoștințe temeinice de chirurgie estetică.