12 May. 2017

Epilarea definitiva acum mai simpla ca oricand

Pentru indepartarea parului nedorit exista o gama variata de solutii: aparatul de epilat, ceara, crema epilatoare, aparatul de ras etc. Mai mult sau mai putin dureroase, toate aceste metode prezinta o limita majora: epilarea nu este definitiva. Pentru a evita situatii neplacute cauzate de pilozitatea excesiva sau de parul nedorit, puteti opta pentru epilarea definitiva cu laser. Aceasta procedura se poate aplica la nivelul fetei, picioare, torace posterior, axila, zona inghinala.

Procedura

Daca in trecut epilarea definitiva reprezenta o metoda mai putin eficienta pentru parul deschis sau pentru pielea inchisa la culoare, dezvoltarea tehnologica a permis revolutionarea intregului sistem. Drept urmare, va recomandam epilarea laser cu dioda Light Sheer, o metoda inovativa si eficienta ce permite epilarea pe orice culoare de par, pentru parul deschis fiind necesare mai multe sedinte. Confortul pacientului in timpul aplicarii luminoase este asigurat de capatul de contact al laserului, “advanced sapphire contact chilltip”. Medicul dermatolog deplaseaza aparatul laser de-a lungul regiunii dorite, iar energia este absorbita de melanina de la nivelul foliculilor pilosi. Caldura astfel acumulata distruge foliculul pilos.

Rezultate obtinute

Pentru o reducere semnificativa a foliculilor pilosi este necesara participarea la 6-8 sedinte, realizate la un interval de 4 saptamani pentru fata si  6 saptamani pentru parul de pe corp. Ciclul de crestere a parului este de aproximativ 6 luni, efectele finale apreciindu-se dupa parcurgerea a 2 cicluri de crestere. In ciuda denumirii de “epilare definitiva”, pacientii trebuie sa parcurga dupa tratament cate una sau doua sedinte de intretinere, anual.

Recomandari si reactii adverse

Epilarea definitiva nu este la fel de dureroasa precum cea provocata de epilarea cu ceara. Petru zonele sensibile cum este cea inghinala se poate aplica o crema anestezica cu 30 minute anterior procedurii. Dupa sedinta de epilare poate aparea o usoara roseata la nivelul zonei tratate, care va disparea in cateva ore. Ulterior procedurilor de epilare cu laser este necesar ca persoana in cauza sa se fereasca de razele soarelui. Se recomanda utilizarea cremei fotoprotectoare cu SPF 50+ pe parcursul sedintelor si timp de 1 luna dupa ultima sedinta. Iarna reprezinta perioada optima in care puteti apela la aceste servicii, intrucat riscul de a va expune involuntar la soare scade.