31 Jul. 2020

Frumusetea ochilor redata prin Blefaroplastie

Ce este Blefaroplastia?

Blefaroplastia consta in indepartarea excesului tegumentar si grasos de la nivelul pleoapelor superioare si inferioare, redand astfel pacientului senzatia de tinerete si ochi larg deschisi. Este o procedura estetica destinata atat barbatilor, cat si femeilor, interventia avand ca scop rejuvenarea pleoapelor pentru imbunatatirea vederii si a aspectului fizic.

Chirurgia estetica a pleoapelor inlatura:

  • Excesul de tesut adipos
  • Excesul de piele de pe pleoapa superioara
  • Excesul de piele de pe peoapa inferioara, cunoscuta sub numele de “pungi”

Cum se realizeaza Blefaroplastia?

Blefaroplastia se realizeaza pe baza unei evaluari medicale privind structura faciala, structura osoasa si simetria sprancenelor. De asemenea, medicul chirurg va va aduce la cunostinta implicatiile interventiei, dar si cele postoperatorii.

In functie de nevoile dumneavoastra si de fizionomie, medicul va stabili tehnica de modelare a pleoapelor. Este important de retinut ca perfectiunea nu poate fi atinsa, insa rezultatele blefaroplastiei va pot intineri chiar si cu 10 ani.

La Clinica noastra, blefaroplastia se realizeaza in doua moduri: tehnica clasica (cu bisturiul) sau cu ajutorul dispozitivului Plexr care produce plasma.

Blefaroplastia chirurgicala

Interventia debuteaza cu o incizie in pliul pleoapei superioare, fiind urmata de eliminarea excesului tisular. Daca este necesar, medicul chirurg va corecta si laxitatea musculara, iar grasimea poate fi redistribuita. Rezultatele tehnicii clasice cu bisturiul sunt de lunga durata. Procedura chirurgicala nu este doar una estetica, ci si una functionala deoarece surplusul de piele poate ingreuna vederea.

Dupa operatie, pacientul trebuie sa respecte cu strictete recomandarile medicului, in special cele legate de activitatile care solicita privirea. Edemul sau posibilele echimoze (vanatai) se retrag in aproximativ 7-10 zile de la interventie, dupa care pacientul isi poate relua rutina zilnica.

Blefaroplastia nechirurgicala cu dispozitivul Plexr

Blefaroplastia nechirurgicala cu dispozitivul Plexr este o tehnica inovativa in medicina estetica. Tehnologia cu plasma este radical diferita de chirurgia traditionala, laser, radiofrecventa sau electrocauter si prezinta beneficii majore. Dispozitivul Plexr functioneaza prin procesul de sublimare, stimuland contractia, scurtarea si strangerea fibrelor pielii. Astfel celulele superficiale epidermice nedorite sunt inlaturate fara sangerare sau afectarea stucturilor inconjuratoare.

Blefaroplastia nechirurgicala necesita mai multe sedinte pentru un rezultat complet. Pretul blefaroplastiei pleoapei suprioare + inferioare cu ajutorul dispozitivului Plexr este de 2500 lei, insa individual pretul blefaroplastiei pentru pleoapa superioara sau inferiara este de 1400 lei.