11 Aug. 2018

Injectarile cu botox – tratament si efecte

Toxina botulinica, cunoscuta sub denumirea de Botox, este o substanta derivata a bacteriei Clostridium Botulinum. Prin injectarea acestei substante in muschi se blocheaza temporar impulsurilor nervoase de la nervii faciali catre muschii din zona in care a fost injectata, acestia se relaxeaza, iar miscarile de expresie nu mai scot in evidenta ridurile. FDA (Food and Drug Administration, organism de control al medicamentelor pe piata din SUA) a aprobat utilizarea injectiilor cu botox in tratarea ridurilor faciale moderate si severe in aprilie 2002. 

Ce zone se pot trata?

Botoxul se foloseste in general pentru etajul superior al fetei. Cele mai frecvente zone injectate sunt ridurile de la frunte, ridurile verticale dintre sprancene sau ridurile de la coltul ochiului.

Procedura de injectare Medicul va injecta aceasta substanta direct in muschii din zonele afectate de riduri. Inainte de a face injectiile, acesta va stabili care sunt zonele ce pot fi injectate in functie de structura fetei si de mobilitatea muschilor faciali. Intreaga procedura dureaza in jur de 10 -15 minute. Sunt necesare de la 4 la 10 injectii in functie de zona tratata. Acul cu care se realizeaza injectiile este foarte fin si motiv pentru care disconfortul pacientului este minin, iar anestezia nu este necesara deloc.

Dupa injectare

Recuperarea este imediata, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina. Foarte rar, unii pacienti pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectarii, ce poate fi acoperit cu machiaj. Veti putea observa o ameliorare a ridurilor dupa 3 pana la 7 zile, iar efectul poate dura 4-6 luni. Rezultatele pot varia. Dupa o anumita perioada de timp, ridurile vor redeveni vizibile dupa ce efectele toxinei botulinice vor disparea.

Nu este recomandata folosirea botoxului daca:
  • aveti o infectie in zona in care ar trebui injectat acesta
  • sunteti alergica la oricare dintre ingrediente
  • sunteti insarcinata sau credeti ca ati putea fi
  • aveti afectiuni neurologice (ex. miastenia gravis).


Medicii specialisti din echipa Dermavision va stau la dispozitie pentru tratarea acestor afectiuni si pentru a va oferi servicii dermatologice in Cluj efectuate la cele mai inalte standarde.