8 Mar. 2018

Lipoaspiratia - un procedeu chirurgical modern

Lipoaspiratia este tehnica chirurgicala prin care se indeparteaza tesutul gras din zonele in care acesta este in exces(fata, gat, brate, coapse, fese, solduri, abdomen), cu ajutorul unor canule cuplate la o presiune negativa, aspirativa. Este o metoda rapida si eficienta de remodelare a corpului fara a depunde eforturi fizice considerabile sau fara a supune organismul la diete daunatoare.  Este important de stiut faptul ca lipoaspiratia nu este metoda de slabit, ci doar de conturare a corpului si este o excelenta metoda de stimulare a vointei pentru a obtine dimensiunile dorite. Acest tip de operatie se practica din perioada anilor ’80, fiind considerata in SUA cea mai populara interventie de chirurgie estetica.

Lipoaspiratia modeleaza tesutul adipos si trebuie tinut seama ca scopul ei este de a modifica forma corpului pacientului si nu de a-i modifica greutatea. Prin lipoaspiratie se imbunatateste silueta, dar nu se elimina afectiunea numita celulita. Celulita rezulta din tensionarea elementelor tisulare fibroase care leaga pielea de fascia profunda (in stransa legatura cu musculatura vecina), ca urmare a dezvoltarii exagerate a lobulilor de grasime. Tot ce se poate obtine in acest sens prin lipoaspiratia cu seringa, consta in reducerea gradului de celulita, pentru ca aceasta tehnica permite intinderea pielii si îi reda finetea.

Aceasta tehnica implica introducerea in tesutul adipos a unei canule speciale si, prin miscari repetate, grupuri de celule adipoase sunt separate si indepartate prin aspiratie. Inciziile mici de 3-4 mm, sunt realizate in pliul pielii cel mai apropiat de zona care urmeaza a fi indepartata, astfel incat cicatricile sunt greu de detectat. De obicei, sunt necesare doua-trei mici incizii pentru fiecare zona.

Lipoaspiratia este indicata pentru:
  • Corectia formelor (remodelare)
  • Reintinerire
  • Regenerare tisulara
  • Repozitionarea volumelor
  • Restrangerea suprafetelor
  • Corectarea metabolismului lipidic
  • Corectarea diabetului insulino-dependent


Lipoaspiratia elimina definitiv depozitele aflate in exces in anumite zone ale corpului, iar rezultatele vizibile incep sa apara abia dupa o saptamana. Centrul medical privat DermaVision este locul ideal unde puteti sa beneficiati de lipoaspiratie Cluj realizata cu profesionalism sau puteti sa optati pentru orice alte interventii chirurgicale de estetica medicala si chirurgie plastica. Consultatiile si tratamentele efectuate la DermaVision acopera toata patologia dermatologica si venerologica, dermatologiaa pediatrica, estetica si chirurgia dermatologica.