29 Jan. 2019

Rinoplastia

Rinoplastia este o procedura medicala care are ca scop imbunatatirea aspectului estetic al nasului pentru a crea o armonie intre acesta si trasaturile faciale ale pacientului. Rinoplastia corecteaza imperfectiunile nazale, incercand sa se apropie de dorinta clientului, dar si de proportiile nasului in raport cu liniile fetei. Medicii nostri specialisti in chirurgia estetica pot reduce sau creste dimenisiunile nasului, pot elimina denivelarile crestei nazale, pot schimba unghiului dintre nas si buza superioara si pot sa coboare sau sa ridice varfului nasului. In functie de particularitatile specifice ale clientilor, medicii nostri pornesc de la proceduri estetice care necesita o atentie si un rafinament deosebit pentru o definire fina a nasului sau o ajustare dorsala a acestuia, pana la cazuri de indreptare semnificativa si reconstructie completa a anatomiei nazale. Este obligatorie o consultatie preliminara pentru a stabili dorintele pacientului si posibilitatile operatorii reale. Dupa o analiza complete faciala se poate decide care este cea mai buna procedura si se vor aborda toate chestiunile importante pentru pacienti.

Rinoplastia deschisa consta in crearea unor incizii la nivelul nasului si in columella, zona care separa narile. Prin aceasta procedura, pielea este decolata de pe cartilajul si osul nasului pentru ca medicul chirurg sa poata examina, indrepta si corecta imperfectiunile structurii sau formei nazale. Acest tip de rinoplastie este recomandat pentru remodelarea varfului nasului, corectarea devierilor laterale, micsorarea nasului si rinocorectii secundare. Inciziile interventiei vor disparea in scurt, astfel incat pacientul nu va avea semne vizibile. Un alt avantaj al acestei interventii este vizibilitatea mai buna a medicului, diagnosticul este mult mai sigur si faptul ca manevrele chirurgicale nu distorsoneaza nasul.

Rinoplastia inchisa are un grad de complexitate mai ridicat deoarece procedura de corectare a nasului se face intern, fara cicatrici exterioare. Acest tip de interventie este recomandat pentru corectia septului sau corectii minore. Beneficiile acestei proceduri, in comparatie cu rinoplastia deschisa sunt timpul redus de absorbtie al umflaturii si echimozelor, edemul nazal este mai mic si timpul redus al interventiei chirugicale.

Datorita tehnicii de piezochirurgie pe care o folosim in clinica noastra trauma este mai mica comparativ cu tehnica clasica cu dalta si ciocanul iar posibilitatile de modelare estetica a structurii osoase a nasului sunt mult imbunatatite. Rezultatele sunt astfel mai aproape de dorinta pacientului, mai naturale iar recuperarea este mai rapida.