28 Apr. 2020

Terapia Vampir - Platelet Rich Plasma (PRP)

Terapia Vampir este cea mai moderna solutie de regenerare a pielii cu plasma proprie imbogatita cu trombocite (Platelet Rich Plasma). In mod natural, plasma contine plachete, celule stem, nutrienti, anticorpi, enzime, hormoni, proteine si lipide, dar si albumina. PRP concentreaza 7 proteine fundamentale secretate activ de plachete si alte 3 proteine care au un rol semnificativ in procesul de regenerare a tesuturilor (fibrina, fibronectinba si victronectina).

Initial, acest tratament a fost utilizat in anii ’80 in tratarea afectiunilor cardiace, apoi in ortopedie in refacerea tendoanelor si oaselor, in stomatologie pentru regenerarea gingivala si in chirurgia plastica pentru cicatrizarea arsurilor.

In zilele noastre, Terapia Vampir este adesea folosita pentru reintinerirea, revitalizarea si regenerarea pielii. Procedura hidrateaza pielea in profunzime, atenueaza ridurile, cearcanele si ajuta la vindecarea cicatricilor post-acneice.

Cum se realizeaza Terapia Vampir?

Procedura presupune recoltarea unei anumite cantitati de sange (in functie de zona in care plasma si trombocitele vor fi injectate). Sangele recoltat este depozitat intr-un tub vidat si este supus, ulterior, procesului de centrifugare. Acest process separa componentele principale ale sangelui, plasma si trombocitele de restul elementelor. Trombocitele sunt celulele care ajuta la vindecarea tesuturilor si restabilirea vascularizatiei.

Plasma bogata in trombocite este injectata apoi in zona stabilita la inceputul tratamentului, dupa ce a a fost aplicata o crema cu efect anestezic. In general, cele mai frecvente zone pentru microinjectii sunt fata, zona gatului, a decolteului si a mainilor.

Beneficiile Terapiei Vampir:

  • PRP accelereaza procesul de refacere a pielii
  • Factorii de crestere din plasma stimuleaza productia de colagen
  • Rezultatele sunt naturale, iar stralucirea si fermitatea pielii persista mai mult
  • Ofera volum pielii
  • Trateaza cicatricile acneice
  • Estompeaza semnele imbatranirii premature
  • Alergiile sunt imposibile deoarece plasma este doar reacceptata de organism
  • Tratamentul nu necesita timp de recuperare

Pentru rezultate impresionante, medicii specialisti de la Clinica Dermavision va recomanda cel putin 3 sedinte la un interval de 2 sau 3 saptamani. Pentru intretinere, procedura trebuie repetata o data sau de doua ori pe an, in functie de modul in care reactioneaza tenul.

Te asteptam la Clinica Dermavision pentru un ten stralucitor si o piele intinsa, lipsita de imperfectiuni!