Otoplastia

Epilare definitiva – GENTLEMAX PRO

GentleMax Pro a fost creat pentru a realiza tratamente la cel mai înalt standard, reprezentând cel mai performat sistem de fotoepilare. Clinica Dermavision se află printre puținele clinici din România care au în portofoliu acest aparat, utilizat și recomandat de medicii dermatologi din întreaga lume.

Este o platformă complexă care integrează puterea laserelor Alexandrite (cu lungimea de undă de 755 nanometri) și Nd:YAG (cu lungimea de undă de 1064 nanometri) și permite realizarea procedurii de epilare definitivă pentru toate fototipurile, de la piele albă, la piele închisă la culoare.

Cum funcționează GentleMax Pro?


Fasciculele de lumină emise de laser sunt livrate prin aplicatorul special, la care este atașat un distanțier adaptat zonei tratate, urmând că aceste fascicule să fie absorbite de foliculul de păr și transformate într-o căldură puternică. Foliculul de păr este distrus în urma creșterii temperaturii fără ca țesuturile înconjurătoare să fie afectate.

Interfața flexibilă a aparatului permite setarea tipului de laser în funcție de fototipul pacientului: Alexandrite pentru fototipurile I-III și Nd:YAG pentru fototipurile IV-VI.Firele de păr aflate în faza activă de creștere (anagenă) vor fi distruse, proces vizibil la aproximativ două săptămâni de la ședința de fotoepilare. Aproximativ 30-60% dintre firele de păr vor fi eliminate.

Precauții înainte de tratament
 • Trebuie evitată expunerea la soare cu 4 săptămâni înainte de ședința de fotoepilare;
 • Cu 3-4 saptamani inainte de epilarea definitiva nu se recomanda a se folosi nici o metoda care presupune smulgerea firelor (ceara, epilator electric, penseta); se pot folosi raderea sau crema depilatoare.
Etapele procedurii
 • Zona supusă procedurii va fi curățată și dezinfectată. Dacă zona prezintă nevi pigmentari (alunițe), aceștia vor fi acoperiți cu un creion alb pentru a evita ca lumina să nu fie preluată de melanină din aceste leziuni.
 • Se introduc setările în aparat: fototipul pacientului și tipul firului de păr
 • Se aplica gel pe zona pe care dorim sa o tratam si apoi se vor aplica pulsurile pe toată suprafața zonei tratate, iar pe durata procedurii se vor purta ochelari de protecție.

Tratamentele de epilare definitivă Gentle Max folosesc sistemul patentat Dynamic Cooling Device (DCD) care pregătește pielea pentru tratament pulverizând o peliculă fină de criogen pe stratul superior al pielii cu câteva milisecunde înainte de pulsul cu laser.

Ce se întâmplă după tratament?
 • După tratamentul cu laser, poate apărea o ușoară senzație de căldură locală sau usturime, care pot fi calmate cu ajutorul compreselor cu gheață
 • Pielea va reacționa după tratament și va apărea o roșeață tranzitorie sau mici papule in jurul firelor de par care vor dispărea după 24-48 ore sau se pot prelungi în cazul zonelor cu păr mai des sau în cazul pielii reactive
 • După epilarea feței, medicul dermatolog recomandă utilizarea unei creme cu factor de protecție timp de 1 luna dupa tratament
 • Sunt interzise în ziua în care s-a efectuat tratamentul dușurile fierbinți pe zonă tratată sau sauna
 • Este interzisă expunerea la soare și utilizarea solarului 1 luna dupa tratament.
Avantajele epilării cu laser
 • Recomandată și utilizată de medicii dermatologi din întreaga lume
 • Potrivită pentru toate fototipurile
 • Foliculii de păr sunt distruși cu un număr redus de ședințe față de alte metode de fotoepilare
 • Poate fi tratată sigur și eficient orice parte a corpului, oricât de delicată ar fi (față, axilă sau zona inghinală)
 • Tratează eficient foliculita și împiedică creșterea firelor de păr pe sub piele.
Numărul de ședințe necesare și frecvență tratamentului

Studiile clinice efectuate la scară internațională, dar și experiența de lucru cu pacienții noștri, demonstrează că este necesar un protocol de 6 ședințe pentru eficiență maximă, în unele cazuri prelungindu-se cu maximum 2 ședințe. Frecvența tratamentului este impusă de zona tratată, de regula 4 saptamani pentru fata si 6 saptamani pentru parul de pe corp.

Epilarea definitivă este cu adevărat definitivă?

Termenul de epilare definitiva este impropriu. Odată încheiate ședințele de epilare definitivă, acestea nu asigură rezultatul pentru totdeauna. Sunt mulți factori care pot relua creșterea firului de păr cum ar fi schimbările la nivel hormonal. Foliculii piloși sunt extrem de numeroși, iar prin epilare definitivă se distrug numai foliculii aflați în stadiu activ la momentul tratamentului. Câțiva însă, după tratament, rămân inactivi în piele. Ei se pot păstra în acest stadiu pentru toată viața dacă nu apar condiții care să-i stimuleze.

Pentru a ține sub control foliculii și a vă bucura de o piele fina timp îndelungat, sunt recomandate ședințe de întreținere efectuate o dată pe an.

Injectari cu acid hialuronic 
Injectii cu acid hialuronic 
Injectare cu acid hialuronic