29 Sep. 2020

Intrebari frecvente despre epilarea definitiva

“Epilarea definitiva este cu adevarat definitiva?”

Tratamentul de epilare definitiva GENTLEMAX PRO este cel mai performant sistem de fotoepilare. Cu toate acestea, termenul de epilare definitiva este impropriu deoarece incheierea sedintelor nu asigura un rezultat definitiv, ceea ce inseamna ca o multime de factori la nivel hormonal pot relua cresterea parului. Pentru a pastra foliculii in stadiul inactiv pentru totdeauna si pentru a va bucura de o piele fina sunt recomandate sedinte de intretinere efectuate cel putin o data pe an.

“De cate sedinte este nevoie?”

Studiile clinice efectuate la scara internationala si experienta de lucru de la clinica noastra impun un protocol de 6-8 sedinte pentru o eficienta maxima, insa exista cazuri in care acest protocol poate fi prelungit cu 1-2 sedinte. Frecventa tratamentului variaza in functie de zona tratata, de regula 4 saptamani pentru fata si 6 saptamani pentru corp. La aceste sedinte se adauga o sedinta anuala pentru intretinere.

“De la ce varsta se poate face epilarea definitiva?”

Sedintele de epilare definitiva pot incepe de la varsta de 14-15 ani, insa cu riscul reactivarii foliculilor din cauza schimbarilor hormonale din adolescenta. Dupa perioada pubertatii si adolescentei, rezultatele sunt mai sigure si mai de lunga durata.

“Pot sta la soare imediat dupa sedintele de epilare definitiva?”

NU! Expunerea la soare sau solar dupa sedintele de epilare definitiva este interzisa. Chiar si dupa finalizarea tuturor sedintelor, expunerea la soare va fi interzisa pentru cel putin o luna. De aceea, recomandam sedintele de epilare definitiva la inceputul primaverii, toamna sau iarna.

“Epilarea definitiva vindeca foliculita?”

Epilarea definitiva este cea mai buna metoda prin care putem scapa de foliculita si pilozitate excesiva. Foliculita este o afectiune care se manifesta la radacina firului de par prin inflamare si roseata. Prin emiterea fasciculelor de lumina concentrate care patrund la radacina foliculilor de par si pe care o distruge fara a afecta pielea se realizeaza tratarea foliculitei.

“Epilarea definitivă doare?”

Durerea resimtita in timpul sedintelor de epilare este similara cu senzatia de piscaturi, care pot fi mai intense sau nu, in functie de pulsul laserului si de sensibilitatea la durere a pacinetului. Aceasta senzatie dispare treptat pe masura ce radacinele firelor vor fi mai putine.