Otoplastia

Tratament Leziuni Pigmentare cu GentleMax Pro

Clinica Dermavision se numără printre puținele clinici din România care dețin laserul Gentle MaxPro utilizat și recomandat de medicii dermatologi din întreaga lume.

Reprezintă o platformă complexă, care integrează puterea laserelor Alexandrite (cu lungimea de undă de 755 nanometri) și Nd:YAG (cu lungimea de undă de 1064 nanometri). Pentru tratarea petelor pigmentare de pe față sau corp este utilizat laserul Alexandrite, care acționează în dermul profund, dovedindu-se un procedeu sigur și eficient împotriva acestei afecțiuni dermatologice.

Cum funcționează tratamentul?

Energia laser este livrată la un interval de 3 ms, fiind în acord cu timpul de relaxare termal al melanocitelor (TRT). Încălzirea melanocitelor în cazul leziunilor pigmentare cauzează leziuni termice având ca rezultat îndepărtarea acestora. Procedura de îndepărtare a pigmentării cu ajutorul laserului constă în radiația generată de fasciculul laser și absorbită de celulele în care melanină se află concentrată, fără a afecta celulele sănătoase, care au culoarea normală a pielii.

Etapele procedurii de tratament leziuni pigmentare cu GentleMax Pro
  • Zona supusă procedurii va fi curățată și dezinfectată
  • Se setează intensitatea care va fi utilizată în timpul tratamentului. La prima ședință se setează o intensitate mai redusă, urmând ca aceasta să crească pe măsura ședințelor.
  • Medicul va utiliza aplicatorul pe zona afectată, iar în timpul tratamentului, atât terapeutul, cât și pacientul vor purta ochelari de protecție
  • La final, se aplică o cremă cu factor de protecție pentru a evita riscul apariției altor hiperpigmentari

În timpul procedurii este utilizat sistemul patentat Dynamic Cooling Device(DCD) care pregătește pielea pentru tratament pulverizând o peliculă fină de criogen pe stratul superior al pielii cu câteva milisecunde înainte de pulsul cu laser, ceea ce face procedura foarte confortabilă pentru pacienți.

Ce se întâmplă după tratament?
  • Imediat după tratament, poate să apară o ușoară senzație de arsura, posibil însoțită de un ușor edem al zonei. Fenomenele dispar în 2-24 de ore, iar pentru reducerea disconfortului se pot aplica pachete cu gheață pe zona tratată.
  • După tratamentul cu laser, leziunile pigmentare pot să aibă un aspect ușor denivelat și pot fi mai închise la culoare
  • Leziunea pigmentară se va închide la culoare treptat în următoarele 24-48 de ore (maro închis sau chiar negru), va progresa și se pot forma mici cruste care vor cădea în următoarele 10-21 de zile, când leziunea se va depigmenta